Home > Team > Marianne Edixhoven
Marianne Edixhoven

Marianne Edixhoven studeerde Sociale Antropologie in Leiden. Afkomstig van het Limburgse platte land maakte ze omzwervingen via Amerika en Afrika waarna ze neerstreek in hartje Den Haag. “Waar je ook ter wereld komt, er is steeds weer die zoektocht naar de balans tussen individueel en collectief belang. In deze zijn de werkwijzen afkomstig uit de hedendaagse ontwikkelingssamenwerkingsfilosofie in de westerse wereld verrassend bruikbaar!”.

Naast initiatiefneemster van LUSTHOFxl is ze eigenaresse van Kanoverhuur Den Haag, een kleinschalig en duurzaam kano verhuurbedrijf waarmee ook milieu voorlichtingstrajecten aan middelbare scholieren gegeven worden. En dan is er nog Bureau Edixhoven waarmee ze training & advies geeft met betrekking tot Culturele Diversiteitsvraagstukken aan bedrijven, instellingen en particulieren.

“Alle deelvraagstukken waarmee ik me afgelopen jaren intensief heb bezig gehouden, passen in de uitdaging van Lusthof. Dàt EN de behoefte van mijn betere helft gewoon lekker met m’n handen in de aarde mogen wroeten! Heel fascinerend.”