Home > Projecten > HARD GEWERKT

0 Sponsoren

€0

Er is de afgelopen maanden, keihard gewerkt bij LUSTHOFxl. Niks pas op de plaats!

Er is, mede door de impuls van de MAEX , gekozen om Park[ing] Day Den Haag 2019 wel door te laten gaan en zo te bestendigen voor de komende jaren.

De Spinozahof is een zelfstandige stichting geworden. Met een eigen bestuur en financiële administratie. Samen met LUSTHOFxl hebben zij in continue overleg gestaan, met de eigenaar van de grond van de Stadsoase. Het is gelukt om de ontruiming van de Spinozahof per oktober 2020 uit te stellen. Dit komt mede door het recordaantal van honderddertig vrienden die de Spinozahof dit jaar heeft mogen verwelkomen. Met familieleden erbij zijn er zo’n 450 mensen actief betrokken bij deze groene oase in het centrum van Den Haag!

Op 1 april wordt het contract tussen de stichting Stadsoase Spinozahof en de eigenaar van de grond officieel getekend.

Park[ing] Day was een groot succes, mede door de enorme inzet van alle deelnemers en vrijwilligers. De prachtige zonnige dag hielp ook mee! Maar liefst 34 parkeerplaatsen werden omgetoverd in een parkje voor 1 dag. Deze mooie interventie smaakt naar meer. Ook hier is een zelfstandige stichting in de maak.

Door alle aandacht die afgelopen vier maanden naar de lopende projecten van Stadsoase en Park[ing] Day is gegaan is er nog weinig tijd geweest om de eigen site en social media te updaten. Dat zal in de komende maanden gaan gebeuren.