Home > Interventies > TERUGBLIK VREDESBOOM 2017

Vredesboom Huijgenspark 2017

Op 30 april 2017 is het Project Vredesboom 2017 succesvol afgerond. Van zaterdag 1 april tot zaterdag 30 april is de boom gevuld met meer dan 2000 WENSeieren!

In totaal hebben 23 instellingen uit de hele stad samengewerkt om de Vredesboom in 2017 met een bijzondere inhoud te vullen.

Ook zijn er drie evenementen georganiseerd tijdens de duur van de Vredesboom. Op  zaterdag 1 april en zondag 9 april konden buurtbewoners een WENSei versieren op het Huijgenspark. Op Tweede Paasdag is er massaal naar eieren gezocht die in hele grote getalen aanwezig waren door een gulle gift van de AH in de Stationsbuurt.   Ter afsluiting van de interventie Vredesboom is een buurtlunch georganiseerd in samenwerking met internationale studenten van de organisatie Taste Before You Waste Den Haag.

Lijst van samenwerkingspartners

Scholen:

Jan Lighthartschool/Toermalijn/Montessori Valkenbos/Galvanischool/De Einder/Stanislas College/Wolters

Verzorgingshuizen:

Schildershoek/Oostduin/Jonker Frans

Buurthuizen:

De Sprong/De Mussen/Buurtcentrum Parada

Kinderdagverblijven / naschoolse opvang:

Partou (twee filialen)/DAK Grote Beer/Kyra DAK/Erik DAK

Overige:

Speelgoeduitleen Haags Hopje op het Oranjeplein/Anders Bekeken van Parnassia/Jeugdhaven/Stichting Creatief Onderwijs/Taste Before You Waste Den Haag/Rode Mier producties/AH Stationsweg/BBL hoogwerkerverhuur/ Vrienden van het Huijgenspark.

https://denhaag.maex.nl/initiatieven/de-vredesboom-van-lusthofxl-/

De Vredesboom 2017 is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, de gemeente  Den Haag,

het VSB fonds, stichting Voor je Buurt en natuurlijk alle vrijwilligers.

Onze speciale dank gaat uit naar de firma BBL rent die de hoogwerkers heeft geleverd om de eieren in en weer uit de boom te halen!