Home > Interventies > STRALENDE STRATEN

IN STRALENDE STRATEN ONTMOET JE JE BUURT

Bouw mee aan een Spark!

Wanneer in mei de zon aan kracht wint, zie je overal de ramen en deuren weer opengaan. Het ideale moment om de straat op te gaan en van jouw straat een Stralende Straat te maken! Samen met jullie wil LUSTHOFxl de stad omtoveren tot een groene oase, een pek voor ontmoeting, om te relaxen, te spelen of misschien wel te ondernemen! 

Spark

Onder de noemer Stralende Straten organiseert LUSTHOFxl een vijftal workshops, verspreid door de stad. Om samen met jou, als bewoner of ondernemer, te brainstormen over de perfecte duurzame invulling van één parkeerplek in jouw straat, een Spark. Een in de zomer omgetoverde parkeerplaats als kleine proeftuin van wat je ook kunt doen in een straat, behalve parkeren.

Parkingday

Het idee van het omtoveren van een parkeerplek in een parkje komt voor uit Park(ing) Day. Als onderdeel van Stralende Straten doen de deelnemers in diverse buurten mee aan deze internationale interventie op 15 september 2017. Een ludieke actie als Park(ing) Day wordt ingezet als motor voor een kleine groene revolutie met als doel vier Sparks op verschillende locaties in Den Haag!

Workshops

De workshops van Stralende straten worden gehouden van juni tot en met oktober en richten zich op vier aandachtsgebieden: ontmoeten, duurzaam leven, ondernemen en spelen. In deze workshops wordt de vonk overgebracht om zelf initiatief te nemen om de kwaliteit van je leefomgeving te verbeteren. Natuurlijk gaan we tijdens de workshop een één-op-één opstelling maken van een Spark in jouw straat!

Doe mee

Wil je ook op een simpele en leuke manier een bijdrage leveren aan een groene, prettige en duurzame leefomgeving?  Geef je op voor een workshop, meld je aan als vrijwilliger, rol je mat uit en claim een parkeerplek of doe een donatie via voor je buurt.

Stralende Straten wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, het VSB fonds, Stichting Doen, Voor je Buurt en de gemeente Den Haag.