Home > Nieuws > STRALENDE STRATEN WORKSHOP SPELEN LAAT VOLWASSENEN DROMEN

Proeftuin

Onder de noemer Stralende Straten organiseert LUSTHOFxl een vijftal workshops, verspreid door de stad. Om samen met jou, als bewoner of ondernemer, te brainstormen over de perfecte duurzame en groene invulling van één parkeerplek in jouw straat, een Spark.

Afgelopen vrijdag is er invulling gegeven aan het thema Spelen onder andere door Martin, al sinds jaar en dag het vertrouwde gezicht bij speelgoeduitleen het Haags Hopje op het Oranjeplein,  expert op het gebied van spelen.

Een Spark is een parkeerplaats die van maart tot september wordt omgetoverd tot een groene oase, een rustpunt en ontmoetingsplek. Een Spark is een proeftuin om te ervaren wat toevoegen van groen in de openbare ruimte teweeg kan brengen op sociaal niveau. Een Spark laat zien wat je ook kunt doen in een jouw straat, behalve parkeren.

Motor voor een kleine groene revolutie

Het idee van het omtoveren van een parkeerplek in een parkje komt voor uit Park(ing) Day, een jaarlijks terugkerende interventie waarbij wereldwijd betrokken bewoners en innovatieve ondernemers, voor één dag parkeerplekken ombouwen tot kleine publieke parken.

Stralende Straten nodigt deelnemers van de workshops uit om mee te doen aan deze internationale interventie op 15 september 2017. Een ludieke actie als Park(ing) Day wordt zo ingezet als generale repetitie, een motor voor een kleine groene revolutie met als doel vier Sparks op verschillende locaties in Den Haag!