Home > Nieuws > SPINOZAHOF GENOMINEERD VOOR PIET VINK PRIJS 2014

Den Haag, 27 september 2014

Was het vorig jaar rond deze tijd nog een vuilnisbelt op de hoek van de Repelaerstraat en de Spinozastraat, nu heeft diezelfde locatie een nominatie voor een heuse prijs, de Piet Vink prijs.

De vereniging van Oud- Gemeenteraadsleden van Den Haag (VOG) kent deze prijs jaarlijks toe aan initiatieven die afstanden in de samenleving overbruggen en de saamhorigheid vergroten. Er moet zichtbaar zijn dat het project of initiatief successen heeft behaald of in de toekomst zou kunnen behalen. Tot slot moet het project nauwelijks subsidie ontvangen en grotendeels door vrijwilligers worden gerund.

Het Spinozahof voldoet eigenlijk aan al deze criteria, maar iedereen was toch blij verrast met de nominatie.

Dit jaar wordt het voor het eerst dat de jury pas na een pitch van de vrijwilligers  bepaalt wie de uiteindelijke hoofdprijs krijgt. Het gaat om een financiële ondersteuning.  En hoofdprijs of niet, alle mensen die zich inzetten om de Spinozahof een plek in de stad te maken waarbij je vrolijk wordt als je er s’ochtends op weg naar je werk langsrijdt, vinden het al geweldig dat hun harde werk en niet aflatend vertrouwen op deze manier waardering krijgt.