Home > Nieuws > POMPOEN MET VLEKJE VALT GOED IN DE SMAAK

Den Haag Hollands Spoor.

Honderden mensen werden gisteren blij verrast door de traktatie van stichting LUSTHOFxl:  een biologische pompoen van boer Vader uit Oude Tonge.  LUSTHOFxl is jarig en trakteerde de passanten rondom treinstation Hollands Spoor op deze pompoenen met een vlekje.

Supermarkten willen deze pompoenen niet afnemen omdat ze er niet prettig genoeg uitzien. De biologische boeren riepen via facebook op tot actie en LUSTHOFxl bedacht zich geen moment. Deze actie vertegenwoordigt precies waar LUSTHOFxl zich nu al weer vijf jaar voor inzet: solidair met mensen die strijden tegen onzinnige regelgeving en mensen op straat bewust maken dat deze regelgeving bestaat. Dit doen we met positieve ludieke acties.

LUSTHOFxl zet zich op meerdere fronten in voor bewustmaking omtrent gezondheid, welzijn en voedsel. Zij zijn de grondleggers van de Spinozahof,  een stads Oase in het centrum van Den Haag. Hier hebben 4o Hagenaars en Hagenezen hun eigen moestuin, er is een grote gezamenlijke tuin, en een medicinale kruidentuin in aanleg. Iedere woensdag is er een versmarkt waar biologische groente en andere producten, zoals kaas, jam en limonade uit de regio te koop zijn. Ieder vrijdag is daar het Spinoza diner, waarbij iedereen aan kan sluiten als hij iets lekkers voor zichzelf en één persoon extra meeneemt.

Ook worden hier de seizoenen gevierd. Deze afgelopen weken stonden volop in het teken van de Haagse Oogst en de verschillende manieren waarop je de overvloed van de zomer kunt bewaren voor de wintermaanden. Het eindfeest van de Haagse Oogst wordt op 31 oktober, allerheiligen, groots gevierd met een spannend halloweenfeest voor jong en oud.

Wegens succes wordt de pompoenen uitdeel actie van de jarige LUSTHOFxl in de komende weken herhaald op andere plaats in Den Haag, plaats en tijdstip volgen.