Home > Interventies > PARK(ING) DAY DEN HAAG 2017

Park(ing) Day is een internationaal fenomeen, een jaarlijks terugkerende interventie waarbij wereldwijd bewoners, initiatieven, creatieven, ontwerpers en kunstenaars, voor één dag parkeerplekken ombouwen tot kleine publieke parken. Het idee is gestart in San Francisco en is inmiddels uitgegroeid tot een beweging in meer dan 160 steden in 20 landen. Ieder jaar op de derde vrijdag in september vestigen mensen wereldwijd aandacht op het belang van een duurzame leefomgeving met deze kleinschalige ludieke acties. In Nederland is Rotterdam is vorig jaar serieus van start gegaan. Tijdens de succesvolle eerste editie in 2016 zijn maar liefst 75 parkeerplekken verspreid door de stad omgetoverd tot publieke parken. Nadat het al jaren op onze agenda staat, vindt LUSTHOFxl  het hoog tijd dat de rest van Nederland ook mee doet, te beginnen met Den Haag!

Park (ing) Day is een laagdrempelige, positieve interventie die mensen en initiatieven koppelt en versterkt. Parkingday  geeft mensen een stem en creëert ruimte voor experiment.  De missie is om aandacht te vragen voor de noodzaak van meer groen en ontmoetingen in het sociale domein, om kritische discussies te generen en de kwaliteit van de stedelijke leefomgeving te verbeteren. In Den Haag, met  Den Haag, voor Den Haag.

 

Park(ing) Day  vindt plaats op de derde vrijdag van september: 15 september 2017.

Meer weten over Park(ing) Day Den Haag? Kijk op parkingdaydenhaag.nl

meer weten over de geschiedenis van Park(ing) Day?

Park(ing) Day Den Haag 2017 wordt mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818, VSB fonds, Stichting Doen en de gemeente Den Haag