Home > Nieuws > PARK(ING) DAY DEN HAAG VERANDERT SFEER OP STRAAT

In een aantal straten in het centrum van Den Haag heeft Park(ing) Day de sfeer voor één dag weten te veranderen. Voorbijgangers reageren verbaast maar  enthousiast.

Jaarlijks wordt op de derde vrijdag van september wereldwijd aandacht gevraagd voor een betere balans van functies in de openbare ruimte. Op die dag worden in vele steden parkeerplaatsen getransformeerd tot parkjes.

In Den Haag heeft LUSTHOFxl de handschoen opgepakt en ondernemers, bewoners, kunstenaars en creatieven gevraagd parkeerplekken langs de route Stationsweg, Wagenstraat en Prinsestraat voor 1 dag te transformeren  in een parkje.

Daar werd gretig gehoor aangegeven, meer dan 20 parkeerplekken zijn omgetoverd. Er werden boeken geruild, pizza’s gebakken en zen tuinen aangelegd. Er vonden dialogen plaats, er was ruimte om elkaar te ontmoeten, diep in de ogen te kijken, om kennis uit te delen en om samen te bewegen. En er was eindelijk ruimte om je fiets fatsoenlijk te parkeren, op een parkeerplek in plaats van op de stoep!