Home > Nieuws > ORANGERIE SPINOZAHOF IN GEBRUIK

De Orangerie van de Spinozahof  is klaar voor winters gebruik.Met het dichtzetten van de structuur is het mogelijk om ook in de winter activiteiten te organiseren. 

Een oranjerieorangerie of wintertuin (van het Franse orangersinaasappelboom) is een gebouw waar men ’s winters de kuipplantenbewaart, die ‘s zomers buiten staan.

Een oranjerie werd gebouwd om te kunnen pronken met de dure en exotische bomen die uit verre landen en kolonies werden overgebracht.

Op de Spinozahof wordt de Orangerie niet alleen gebruikt om met planten te kunnen pronken, maar vooral ook met mensen. Grappig genoeg komen vele vrienden van de Spinozahof ook uit verre en tropische orden.

Zo is de Orangerie ingewijd met een workshop aardperen klaarmaken en hebben wij hiervoor recepten gebruikt uit Iran, Turkije en Marokko.

Aardperen behoren tot de zogenaamde vergeten groente en we hebben ook begrepen waarom! Naast het nodige boenwerk voor het koken blijken ze ook voor behoorlijk was gasvorming te zorgen na het nuttigen. Dit was al voorspeld door onze masterchef Sultan uit Turkije: aardperen moet je pas eten als de vorst erover is geweest. Weer wat geleerd, voor volgend jaar dan.