Home > Nieuws > OPENING SPINOZAHOF GROOT SUCCES

Zaterdag 22 maart is de buurttuin Spinozahof met veel enthousiasme van start gegaan. Buurtbewoners uit de Stationsbuurt en omliggende buurten hebben een begin gemaakt met de aanleg van de buurttuin. Dankzij de inzet van de vele vrijwilligers veranderde het braakliggend terrein binnen enkele uren in een vrolijk aangeplante buurttuin.

Na weken van voorbereidingen kon afgelopen zaterdag dan eindelijk de schop in de grond. Het terrein van de buurttuin in wording is voorzien van nieuwe grond en was startklaar voor de aftrap van de Spinozahof. Ondanks de koude wind, was de belangstelling voor de actiedag enorm. Een leger vrijwilligers verzamelden zich na het middaguur bij de tuin in wording om deze op te ruimen, aan te planten en vorm te geven. Het enthousiasme was geweldig. Ook de kleintjes hielpen fanatiek mee. Zij maakten vogelverschrikkers, versjouwden kruiwagens met zand en zaaiden bloemen. De limonade, thee en lekkernijen die iedereen meebracht maakte de dag bovendien ook erg smaakvol.

Het success van de actiedag, volledig gedragen door vrijwilligers, toont aan dat de buurt erg uitkijkt naar een gemeenschappelijk buurttuin voor jong en oud, waar cultuur, natuur en sociale verbinding elkaar kruisen. Ben je als buurtbewoner geïnteresseerd in deelname aan de Spinozahof? Neem contact op via het contactformulier.

Foto’s van de dag zijn te vinden op onze Facebook-pagina.