Home > Nieuws > NL DOET – HUIJGENSPARK

Uw NLdoet klus: tafels en stoelen voor een gastvrij Huijgenspark

De Stationsbuurt is een omgeving waarin de sociaal economische diversiteit enorm is en onderlinge sociale binding gering. In het Huijgenspark zijn voldoende bankjes om op te zitten, maar daar werd eigenlijk alleen maar gebruik van gemaakt door groepen mensen die de dag vullen met hier zitten of door mensen die hun hond uitlaten, mensen die wachten tot de volgende dienst in de moskee. Doordat je op een bankje altijd naast elkaar zit zijn gesprekken met meerdere mensen niet mogelijk. Ondanks dat er heel veel mensen wonen die geen eigen buitenruimte hebben werd het park dus niet door hun gebruikt. Met het initiatief „vrienden van het Huijgenspark” zorgen we voor een optimaal gebruik van dit unieke park op zo een manier dat het ook bij mensen buiten de buurt zorgt voor een positiever beeld dat afstraalt op de hele buurt als zodanig. Een van de initiatieven is om mensen met elkaar verbinden en hebben daarvoor het initiatief “ontmoetingen in het Huijgenspark” bedacht.

Hiervoor zijn twee verschillende vormen van ontmoeten uitgekozen, de relaxte zit in strandstoelen om optimaal te kunnen genieten van de zon, of in de schaduw onder de bomen en losse tafeltjes en stoelen die het mogelijk maken om ook te werken, te lunchen, te monopoliën of te dammen in het park. Doordat de stoelen en tafels verspreid in het park staan, ook op het gebied waar ook de honden vrij los lopen hebben we in de afgelopen tijd een enorme afname van het aantal uitwerpselen gezien.

De strandstoelen hebben voor het merendeel hun plek aan de Stationsweg gekregen, op deze wijze zijn ze een warm welkom voor een ieder die langs deze weg Den Haag inkomt. De stoelen en tafels waren aan een opknapbeurt toe. Schoonmaken, schuren verven, naaien, wassen strijken is wat er is gebeurd. Heerlijk al die handige en bereidwillige handen! Ook de allerkleinste hebben meegeholpen.

Eindresultaat:
veel vrolijke mensen die samen zorgden voor mooie, verse, frisse stoelen en tafels aan het begin van een schitterend seizoen in het prachtige Huijgenspark in Den Haag.

Image-1