Home > Nieuws > HET DAK VAN DE BUREN IS ALTIJD GROENER

Op de buurttuin Spinozahof laten ze er geen gras over groeien.
Op vrijdag plaatsen ze een Schuur voor de Buurt, twee dagen later zijn ze een voorbeeld van hoe je klimaatbestendigheid en duurzaamheid kan promoten midden in de stad: in samenwerking met Groene Daken Den Haag is er op de Buurtschuur gelijk een groen dak aangelegd. Op deze manier is de Spinozahof een showroom waarin zichtbaar wordt dat investeren in duurzaamheid ook een investering is die de eigen leefomgeving direct verfraait.

Een groen dak is houdt regenwater beter vast, zorgt voor CO2 reductie, levert voer voor vogels en insecten, zorgt dat je dakbedekking dubbel lang mee kan en is ook nog fraai om te zien. Omdat groene daken belangrijk zijn voor de stad stimuleert de gemeente de aanleg hiervoor d.m.v. een subsidie.

Groene Daken Den Haag heeft al het regelwerk op zich genomen, zoals de subsidie aangevraagd en een voorstel gedaan hoe om te gaan met isolatie, dakbedekking en keuze van de manier van dak begroeiing. Geheel in de stijl van de Spinozahof is gekozen voor twee verschillende daken zodat mensen ook echt het verschil kunnen ervaren. Op het kleine dak liggen de wat meer traditionele sedum matten en het grotere dak is ingericht als een een Triple B dak, dat goed is voor Birds, Bees en Butterflys.

Op deze manier is op het bestraatte gedeelte van de Spinozahof circa 40 m2 extra groen gerealiseerd. Een voorbeeld dat laat zien dat dit ook gewoon kan op het dak van je schuur. Hopelijk een inspiratie voor alle omwonende. Want het kan toch niet zo zijn dat het dak van de buren altijd groener is…….

http://www.groenedakendenhaag.nl/

Voor meer informatie over de Buurtschuur lees verder op deze website.

De Spinozahof wordt mede mogelijk gemaakt door Staedion / Fonds1818 / gemeente Den Haag / alle vrienden van de Spinozahof.