Home > Interventies > DE EIERBOOM IN HET HUIJGENSPARK

DOE MEE!
VERSIER JE EIGEN EI & HANG ‘M OP

Iedereen kent wel de paastak. Een wilgentak in een vaas, met een aantal mini eieren er aan. Er is een meneer in Duitsland die dacht: dit kan beter. Het resultaat is een boom met duizenden eieren! In het kale voorjaar een lust voor het oog. Mensen komen van heinde en ver om deze boom te bezichtigen en om eieren aan te bieden. De Duitse boom is ondertussen wereldberoemd.  Wij van LUSTHOFxl denken: dit kan beter! Het lijkt ons geweldig om dit idee te benutten en met onze eigen bomen (inter) nationaal de aandacht te trekken! Doe je mee?

Het beschilderen van paaseieren kun je op veel manieren en samen doen. Je kunt voor het verven van de eieren speciale eierverf gebruiken, maar ook natuurlijke kleurstoffen. Voor licht-rood: stukjes biet, voor oranje: wortel-  of sinaasappelschillen, groen: spinazieblaadjes etc. De eieren zelf gooien we natuurlijk niet weg. Hiervoor zijn alle lekkere recepten om samen te koken en te eten welkom.

We willen zoveel mogelijk leeggeblazen en beschilderde eieren ophangen. Dat kunnen we natuurlijk niet alleen. We zijn op zoek naar ondernemende mensen die van eieren en organiseren houden. Alle ideeen zijn welkom, hoe meer mensen meedoen, hoe mooier de boom en hoe meer ontmoetingen.

Zie hierboven het resultaat op 1 april 2015.
Al meer dan 500 versierde eieren hangen in de boom!

Voor meer informatie  mail naar info@lusthofxl.nl

het filmpje is gemaakt door Noud te Riele