Home > Interventies > 2018 CURSUS MEDICINALE KRUIDEN OP SPINOZAHOF

Met gepaste trots kondigen wij aan dat we het Kruidenrijk najaarscursus introductie in de plantgeneeskunde geeft op de Spinozahof.

Het Kruidenrijk is al 25 jaar een modern kleinschalig, educatief en productief kruidenbedrijf dat zelf vele biologische geneeskrachtige kruiden verbouwt in eigen tuin, droogt, verkleint en verwerkt tot een groot aantal gezonde kruidenproducten. Daarnaast verzorgd het Kruidenrijk als sinds jaar en dag scholing over geneeskruiden in diverse cursussen, workshops alsook de  gedegen 4 jarige Vakopleiding Kruidengeneeskunde.

De praktische cursus najaarskruiden wordt gegeven op zes woensdagmiddag van 13.30 uur tot 16.00 uur. We beginnen op 26 september, daarna op 3-10-17-31 oktober en sluiten af op 7 november. In de herfstvakantie is er geen bijeenkomst. De groep bestaat uit maximaal 12 personen.

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig. Wel wordt je gevraagd om bepaalde kruiden, planten of bessen voor de lessen mee te nemen. De cursus is interactief van opzet, zodat we vooral ook van elkaar kunnen leren. Je leert onder andere hoe je een tinctuur, panacee (middeltje dat overal goed voor is) en een zalf kan maken van verschillende onderdelen van planten die in de herfst op hun sterkst zijn. Veel meer informatie vind je op de site van het Kruidenrijk. Daar kun je je ook inschrijven.

Er zijn nog maar enkele plaatsen beschikbaar voor deze najaarscursus.

Als je nog vragen hebt bel gerust even met Sacha 061586417