Home > Interventies > VROLIJKE VREDESBOOM VOL WENSEN

Op het Huijgenspark in Den Haag is de Vrolijke Vredesboom Vol Wensen, ondanks de Coronacrises, tóch opgetuigd. De Vredesboom is een terugkerend initiatief uit de Haagse Stationsbuurt, een wijk met bewoners en ondernemers afkomstig vanuit de hele wereld. Door hun inspanningen kunnen vele Hagenaars hun wens bijdragen aan deze Vredesboom.

Waarom een Vredesboom vol met eieren? 

Het ei is voor ieder land of cultuur hét symbool voor toekomst, voor nieuw leven. Een nieuw begin. Voor geborgenheid en bescherming. Maar ook van fragiliteit, kwetsbaarheid. Net als vrede.

Als je met echte, uitgeblazen echte eieren aan het werk bent dan begrijp je pas goed hoe kwetsbaar vrede is. En samen werken aan een Vredesboom werkt verbroederend. Ieder maakt een klein onderdeel, het resultaat is spectaculair.

Dit jaar staan de wensen in teken van 75 jaar Vrijheid en natuurlijk de geweldige strijd die in zoveel landen wordt geleverd tegen het Coronavirus.

Van wie zijn deze wensen?

Anders dan normaal zijn de wenseieren dit jaar niet afkomstig van scholen en verzorgingstehuizen, maar zijn ze vooral door mensen thuis gemaakt. Met de slogan blijf thuis en decoreer een ei zijn mensen opgeroepen zoveel mogelijk thuis aan de slag te gaan.

De eieren konden worden opgehaald en ingeleverd tijdens de dagelijkse boodschappen bij de verschillende winkeliers rond het Huijgenspark. Ook zijn de wenseieren meegegeven en weer opgehaald bij de groep kwetsbare mensen die maaltijden thuis krijgen bezorgd via het buurtnetwerk in de Stationsbuurt en het Oude Centrum.

De Wens-eieren zijn ware kunstwerken geworden; vrolijk gekleurd en versierd. Soms is er een wens of een hartenkreet opgezet. Meestal zit deze -onzichtbaar- veilig opgeborgen in de buik van het ei.

Deze wens eieren voor in de vredesboom worden gratis ter beschikking gesteld door LUSTHOFxl, Stadsoase Spinozahof, het Buurtstation en de gemeente Den Haag.

De Vredesboom, die dit jaar naar schatting circa 2000 eieren telt is te bewonderen van tot 6 mei. Je vindt de boom op het Huijgenspark, een prachtig parkje op 5 minuten afstand tussen de Bijenkorf en treinstation Den Haag Hollands Spoor.

De Vredesboom is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van bewonersorganisatie het Buurtstation, de gemeente Den Haag, Aurelie de Schiffaert grafisch ontwerp, M. Driebeek van der Ven, Ateliers Sacha Winkel, Stads Oase Spinozahof en de firma Molenkamp die de hoogwerker ter beschikking heeft gesteld.