Home > Interventies > VRIENDEN VAN HET HUIJGENSPARK

Wij willen graag ontmoetingen mogelijk maken tussen alle soorten en groepen buurtbewoners.  Daarom is de groep Vrienden van het Huijgenspark opgericht.

Daarbij willen de vrienden graag de reputatie van deze buurt verbeteren. Het imago van een slechte buurt met veel criminaliteit willen zij omdraaien en een heel gezellige buurt zijn waar mensen elkaar respecteren en passanten op simpele wijze worden uitgenodigd om ons -bewoners van deze buurt- te ontmoeten.

Op donderdagmiddag 19 juni 2014 ontvingen de bewoners van het Huijgenspark de Lenteprijs van Fonds1818. De lenteprijs is een initiatief van Fonds 1818, het Algemeen Dagblad en de Haagsche Courant. Het thema dit jaar was ontmoeten en daar zijn wij hier in het Huijgenspark heel erg goed in!

Onze doelen voor het Huijgenspark zijn:

– ONTMOETINGSPLEK
– DIVERSITEIT AAN BEZOEKERS
– VERZORGDE UITSTRALING
– VOOR EN DOOR BEWONERS

Iedereen kan vriend worden. Als vriend (al vanaf  50 cent) draag je bij aan de ontwikkeling van nieuwe projecten en initiatieven in en om het Huijgenspark. We willen optimaal gebruik maken van de veelzijdigheid van onze vrienden. Ze zijn verantwoordelijk voor verschillende soorten programmering in het park zoals: kinderactiviteiten, muziek, poezie, voedsel, verhalen, bomen, bordspelen, feestdagen, tradities etc. Sinds de start van deze vriendengroep, lente 2014, zijn er al diverse activiteiten ondernomen.

Zo werd op een zonnige dag in juli 2014 de ouderwetse Stoelendans georganiseerd. Met meer dan 70 deelnemers was dit een zeer goede kans om mensen te ontmoeten en met elkaar de lachen. Deze Stoelendans was tevens een aankondiging van een nieuw tijdperk voor dit oude Haagse park.

We hebben meteen nieuwe ontmoetingsplekken gecreëerd door op een ongebruikt maar prachtig gazonnetje luie strandstoelen neer te zetten. Een oase in de drukte van de stad, een heerlijk terras zonder verplichte consumptie. Mensen samenbrengen, een rust- en zitplek en de juiste sfeer zorgt samen voor een upgrading van het imago van onze wijk. De stoelen  trokken veel bekijks, zo werden we geïnterviewd door radio en krant, maar het meest genoten we van de complimenten van passanten, toeristen en bewoners.

In september 2014 kwam de fanfare voor eer en deugd onverwacht in het Huijgenspark spelen. Een waar genoegen voor jong en oud. De kwaliteit en goede ligging van het Huijgenspark zijn zeker niet onopgemerkt gebleven.

Er zijn nog veel meer plannen voor dit park in 2015.  Kijk op www.huijgensparkdenhaag.nl voor meer informatie of als je ook vriend van het Huijgenspark wil worden. Volg de vrienden ook op facebook.