Home > Interventies > VREDESBOOM HUIJGENSPARK

vsbfonds-verdubbelaarBij €400 verdubbelt het VSBfonds dit bedrag!

Vanaf 18 maart zal dit jaar voor de tweede keer de Vredesboom verrijzen op het Huijgenspark in Den Haag. Een boom met meer dan 1000 versierde eieren zal het zijn. Scholen & bedrijven, studenten & kunstenaars, bewoners & toeristen, volwassenen & kinderen van alle mogelijke nationaliteiten helpen mee. En ook jij kunt een eitje bijdragen!   Waarom een Vredesboom vol met eieren? Samen een eitje schilderen of een boom opzetten werkt heel verbroederend! Een verademing in deze tijden van discussie en verschil.  En met een klein gebaar per persoon zorg je samen voor iets spectaculairs. Help mee eieren schilderen of wordt vriend van de Vredesboom via een kleine gift. Of kom gewoon mee ontbijten en eieren zoeken in het Huijgenspark op maandag 28 maart, tweede Paasdag, om 11 uur.

De eierboom – een magnolia is het –  doet recht aan de vredesgedachte van Pasen, maar  is vooral ook een spectaculaire bezienswaardigheid langs de strategische route vanuit Hollands Spoor naar het centrum van onze internationale stad van recht en vrede. In een buurt die bovendien heel divers en internationaal is. De boom blijft versierd tot 6 april, zodat we er extra lang van kunnen genieten. De Haagse Stationsbuurt is een superdiverse buurt met veel jonge mensen en ook behoorlijk wat senioren, er wonen studenten naast werkende ouders, nieuwkomers, oudkomers, en ook echte Hagenezen. Deze mensen leven heel gemoedelijk naast elkaar, zonder elkaar echt te te kennen.

Via de Vredesboomhet openbare paasontbijt op maandag 28 maart en de speurtocht naar het grote roze paasei in het Huijgenspark willen wij ervoor zorgen dat mensen elkaar makkelijker ontmoeten. Door samen te schilderen, samen te ontbijten en samen te genieten van het kinderplezier tijdens het eieren zoeken ontstaan er nieuwe relaties. Het project Vredesboom is een initiatief van stichting LUSTHOFxl en wordt ondersteund door STOP THE TRAFFIK NL en vrienden van het Huijgenspark.

Vrijwilligers en donateurs
Om de Vredesboom een project te laten zijn van zoveel mogelijk mensen uit de stad zijn wij op zoek naar vrijwilligers die een eigen eierschilderteam weten te mobiliseren. Wie minder handig is met het penseel, maakt ons erg blij met een kleine donatie. Met dit geld kunnen wij de workshopkisten (20) vullen die we scholen, buurtclubs, kerken en instellingen (bijv. een kinderziekenhuis en de vluchtelingenopvang) ter beschikking stellen.  In de kist zitten 30 uitgeblazen eieren, 30 penselen, tubes verf en ander decoratiemateriaal.  De deelnemende organisaties kunnen zo gemakkelijk zelf een workshop eieren schilderen organiseren. 

Bak een taart
Daarnaast is een klein bedragje voor het Paasontbijt ook superwelkom. Draag je liever bij in natura, bak dan een taart en neem hem tweede paasdag mee. Word vriend van de Vredesboom of vredesambassadeur, schrijf je in voor het Paasontbijt of lever gewoon je versierde ei in op Stationsweg 75 of bij bloemenwinkel Pluis. Liefst voorzien van een touwtje. Kijk voor inspiratie op de facebookpagina van LUSTHOFxl of van Huijgenspark Den Haag https://www.facebook.com/LUSTHOFxl/ https://www.facebook.com/huijgensparkdenhaag/ Inspiratie komt van de Duitse familie Kraft in Saalfeld die vorig jaar een boom met 10.000 eieren versierde en daarmee de internationale pers haalde. Dat aantal hopen wij ooit te overtreffen!

www.voorjebuurt.nl/campaigns/vredesboomhuijgenspark/