Home > Interventies > OP EIGEN KRACHT: NIEUWE ENERGIE

Er is de afgelopen maanden, keihard gewerkt bij LUSTHOFxl. Veelal achter de schermen of via andere social media. Niks pas op de plaats!

De impuls van de MAEX gaf de doorslag om Park[ing] Day Den Haag 2019 wel door te laten gaan en zo te bestendigen voor de komende jaren.

Door niet aflatend enthousiasme van heel veel vrienden van de Spinozahof, is deze Stadsoase nu een zelfstandige stichting geworden. Met een eigen bestuur en financiële administratie. Samen met LUSTHOFxl hebben zij in continue overleg gestaan met de eigenaar van de grond van de Stadsoase. Het is gelukt om de ontruiming van de Spinozahof per oktober 2020 van de baan te krijgen. Dit komt mede door het recordaantal van honderddertig vrienden die de Spinozahof dit jaar heeft mogen verwelkomen. Met familieleden erbij zijn er zo’n 450 mensen actief betrokken bij deze groene oase in het centrum van Den Haag!

Op 1 april wordt het contract tussen de stichting Stadsoase Spinozahof en de eigenaar van de grond officieel getekend.

Park[ing] Day 2019 was een groot succes, mede door de enorme inzet van alle deelnemers en vrijwilligers. De prachtige zonnige dag hielp ook mee,! Maar liefst 34 parkeerplaatsen werden omgetoverd in een parkje voor 1 dag. Deze mooie interventie smaakt naar meer. Ook hier is een zelfstandige stichting in de maak, waarbij wordt gezocht naar een samenwerkingsverband tussen meerdere steden in Nederland en daarbuiten.

Het project WELKOM in het Huijgenspark zal deels door een vaste kern bewoners worden overgenomen. Op deze plek lijkt ons werk gedaan. Maar binnen in ons bruist en borrelt het nog. Hoe kunnen we deze interventie succesvol toepassen op nieuwe locaties? Is het mogelijk om nog zo een dreamteam aan bewoners te vinden? Hoe krijgen we dit prachtige project bekostigd?

Door alle aandacht die afgelopen jaar naar de lopende projecten van de Stadsoase en Park[ing] Day is gegaan is er nog weinig tijd geweest om de eigen site en social media te updaten. Dat zal in de komende maanden gaan gebeuren.