Home > Interventies > DE BUURTMANNEN

Buurtmannen in de buurt
In de omgeving van ‘t Oude Centrum zijn de ‘buurtmannen’ actief. Zoals de naam al zegt, zijn het mannen (én vrouwen) in de buurt en vóór de buurt. Zij zijn aanspreekpunt, altijd bereid om u een handje te helpen of informatie te geven. Ze zijn herkenbaar aan hun kleding en hun werklust.

Veiligheid en verantwoordelijkheid
De buurtmannen- en vrouwen kennen de buurt en de mensen die er dagelijks komen. Zij vinden het niet eng om iemand aan te spreken op hun gedrag. Tegelijkertijd kennen zij de verborgen parels in de wijk, waardoor zij ook voor toeristen en passanten een informatiebron zijn. Zij nemen de verantwoordelijkheid op zich, zoals ook een betrokken buurtbewoner zou doen. Niet als wijkagent, maar als medeburger. Hij/zij is de bekende ‘buurman’, die nooit te beroerd is om een handje te helpen.

Hard aan de slag
De buurtmannen zijn al een tijd aan de slag. En ze gaan hard. Je vindt de Buurtmannen op en rond de Groene Loper in Den Haag. Twee honderd blauwe regens maken het begin van een groene loper van Hollands Spoor tot aan zee. Ze worden geplant en onderhouden door de Buurtmannen.

Via LUSTHOFxl werken de buurtmannen/ vrouwen mee aan het project Windowdress. Windowdress is een initiatief van informatie- en ontmoetingscentrum City Mondial en ondernemersvereniging Stationswerk. Leegstaande winkelpanden worden schoongemaakt met inzet van Buurtmannen. Rommel, posters, stickers en onkruid worden door de Buurtmannen verwijderd en de ramen worden gewassen. Winkelfronten worden voorzien van een raamsticker. Dit alles draagt bij aan een aantrekkelijk straatbeeld.

Door het succes, gaat het soms ook iets te hard. Daarom is herbezinning over de activiteiten waar de Buurtmannen aan meewerken nodig.

Gezellige buurt
Een gezellige buurt begint bij elkaar kennen. Dit begint bij elkaar groeten. Ziet u vandaag of morgen een buurtman- vrouw? Stop dan even om gedag te zeggen of een praatje te maken. U herkent de buurman- of vrouw aan zijn/haar blauwe vest met oranje logo en de tekst ‘Buurtman’.