Home > Interventies > BLAUWE REGEN VOOR EEN SLIMME GROENE STAD

De interventie Blauwe regens voor een Groene Stad is een bottom up citybranding project waarin bewoners en ondernemers samen op simpele wijze een bijdrage leveren aan hun eigen leefomgeving en hun stad.

Het project is gestart in 2014. Het planten van de Blauwe regens is onderdeel van een hele rustige aanleg van een Groene Loper in Den Haag. De Loper verbindt Stations Hollands Spoor, via het centrum van Den Haag en de Keizerstraat, met de kust. Op de Stationsweg en de Wagenstraat en de Keizerstraat zijn inmiddels meer dan honderdvijftig blauwe regens geplant!

LUSTHOFxl heeft dit concept ontwikkeld om op een simpele, maar zichtbare manier bewoners en bedrijven aan te moedigen om zich nuttig in te zetten, als een positieve bijdrage aan de stad Den Haag. Het concept van blauwe regens zorgt voor verbondenheid in de wijken, zowel tussen bewoners als ondernemers in de buurt als tussen alle mogelijke sociale geledingen in de wijken. Daarbij vergroot het het economisch rendement in de buurten middels positieve, woordloze communicatie.

Het is een slow movement interventie, dat op moment van aanplant al een effect heeft op de stad en zijn bewoners, maar zeker op lange termijn, als de planten volwassen zijn, vruchten afwerpt.