Home > Evenementen > HALLOWEEN FEEST OP SPINOZAHOF
29 October, 2017
16.00- 20.00 uur
BUURTTUIN SPINOZAHOF , Repelaerstraat 61 Doe mee

Doe mee:


De dagen worden korter, de oogst is van het land. Het wordt tijd om ons te gaan voorbereiden op de winter. Dat gebeurt met het terugdraaien van de klok op zondag 29 oktober en met het vieren van een feest!

De hele maand oktober zal de buurttuin de Spinozahof in het teken staan van voorbereidingen voor de winter: het dak wordt gesloten, de wanden gaan dicht, de kachel wordt gekocht, de laatste oogst wordt van het land gehaald, voorjaarsbollen gepland, vijvers voorbereid op vorst.

Aan het einde van deze oktobermaand is het dan tijd voor een spetterend feest op de Spinozahof, het Halloweenfeest.

Een gezellig feest voor iedereen, met lampionnen maken, kampvuren, griezelverhalen, spooktochten en heksensoep.

Iedereen is welkom om te komen griezelen!

Je entree bewijs is een mooie Halloween outfit en wat lekkers te eten, voor het drinken zorgen wij.

 

PS. 1 november is tot in de twintigste eeuw ook een belangrijke kalenderdag geweest in het dagelijks leven, vooral van boeren en kooplieden. In de agrarische wereld was 1 november het begin van het winterseizoen en van de werkzaamheden binnenshuis (november is slachtmaand), de datum waarop de kachel en de winterkleren weer van zolder werden gehaald.

Verder was 1 november de dag waarop lonen werden uitbetaald, nieuwe pachttermijnen ingingen en knechten en meiden in dienst traden. Ook de najaarsmarkten werden vaak op 1 november gehouden. Behalve voor het doen winterinkopen was een bezoek aan de najaarsmarkt ook een gelegenheid om uit te gaan.