Home > Doe mee!

OP DIT MOMENT MAKEN WIJ EEN PAS OP DE PLAATS, DAT WIL NIET ZEGGEN DAT WE TOCH GEÏNTERESSEERD ZIJN IN MENSEN DIE MET ONS MEE WILLEN DENKEN OVER TOEKOMSTIGE PROJECTEN. BEL MET SACHA 0615864617

GEZOCHT: denkers en doeners voor in het Bestuur

Naast het direct fysiek verbeteren van de stedelijke omgeving denken we continu na over wat LUSTHOFxl  kan betekenen op de langere termijn. Ons fundament ligt in het verenigen van diverse en uiteenlopende denkwijzen en disciplines om zo tot nieuwe inzichten en werkwijzen te komen. Op dit moment is LUSTHOFxl opzoek naar 2 nieuwe bestuursleden voor de functie van penningmeester en secretaris. We zijn op zoek naar mensen die meedenken op strategisch en organisatorisch niveau en ook daadwerkelijk daad bij het woord voegen.

Vraagstukken zijn onder meer :

  • Hoe kunnen we zo effectief mogelijk handelen.
  • Hoe bundelen wij de expertise vanuit verschillende disciplines, zodat een meerwaarde ontstaat in het verbeteren van de leefomgeving.
  • Hoe kan de stichting verder groeien,  zodat er meer projecten kunnen worden gedaan.
  • Hoe kan de naamsbekendheid worden vergroot.
  • Hoe kunnen wij onze visie uitdragen naar een breder publiek.

 

Doneren?
Wij zijn met alles blij. Heeft u oud gereedschap liggen? Zakken aarde over? Spullen die wij nog een tweede leven kunnen geven of waar wij mensen blij mee kunnen maken? Laat het ons weten.

Wil je een bijdrage leveren binnen de stichting LUSTHOFxl?
Wij zitten altijd verlegen om helpende handen. Binnen de activiteiten die LUSTHOFxl uitvoert hebben wij uiteenlopende taken die een vrijwilliger kan vervullen, zie onderstaande omschrijvingen. In ruil daarvoor nodigen wij jullie regelmatig uit voor een informele bijeenkomst. Naast een stuk gezelligheid is dit een manier om jullie te bedanken voor jullie inzet. Bovendien zijn deze bijeenkomsten belangrijk om met elkaar kennis uit te wisselen. Kennisuitwisseling over bijvoorbeeld bereidingswijzen van eten. Maar ook het vergroten van het bewustzijn over de oorsprong van het eten en de meerwaarde van een goed eten en bewegen. Dus naast een stuk gezelligheid willen we elkaar ook verrijken.

Voor LUSTHOFxl zijn wij op zoek naar mensen die niet vies zijn van aanpakken, mensen die graag met hun handen in de aarde zitten. Is tuinieren niet helemaal jou ding, maar denk je graag mee? Ook dan hebben wij plek voor je, want wij hebben graag mensen die meedenken over de verdere ontwikkeling en het doorgroeien van de stichting.

Groene vingers
Als je bijvoorbeeld zelf geen tuin tot je beschikking hebt en je wil toch heel graag met vingers in het groen zitten dan bieden de diverse lusthoven die zijn ontstaan in diverse wijken en buurten daartoe de mogelijkheid. Je kunt je zeer waardevol inzetten door een van de lusthoven te onderhouden bij jou in de buurt. Het werk kan uiteenlopen van het water geven van de gewassen, onkruid wieden, oogsten of het herplanten van zaden en groenten. Hobbyisten met een tuin die tijd over hebben zijn natuurlijk ook van harte welkom.

Teamleider van je eigen Lusthof
Het is ook goed mogelijk dat jij zelf in jou omgeving een perfecte locatie ziet om een lusthof te creëren. Van een stuk braakliggende grond, een ongebruikte tuin van de buren, een kaal ingericht schoolplein of simpelweg een idee voor het verbeteren van de straatinrichting. Van alles is mogelijk. Als je hier graag mee aan de slag wilt meldt je dan aan als teamleider van jou eigen lusthof. Wij bieden advies en ondersteuning bij het ontwerp, het maken van een plan van aanpak, zorgen voor voldoende draagvlak in jouw buurt en bij de realisatie. Zo helpen wij jou op weg om jouw eigen lusthof werkelijkheid te laten worden.

Daarnaast kunnen wij mankracht gebruiken die plannen helpen uitdenken met betrekking tot een aantal evenementen dat we willen organiseren.

Zie jij een rol als vrijwilliger zitten binnen onze stichting, neem dan gerust contact met ons op.