Home > Interventies > VEERKRACHTIG OUDE CENTRUM


In het Oude Centrum van Den Haag wordt al lange tijd actief door bewoners en bedrijven ingezet op het aantrekkelijker maken van de wijk, als rustige slenter- en dwaalwijk. Dit als contrast met het naastgelegen centrum met alle grote winkelketens. Met persoonlijke, kleinschalige winkels en een makerskwartier rond de Boekhorststraat. Met groene gevels, boomspiegels en tegeltuinen. Met energie en voedsel van daken. 
Met niet aflatende energie wordt gestreden om verkeersstromen te verminderen. Een bijzonder tot de verbeelding sprekend boekwerk, een hechte samenwerking tussen bewoners en professionals, toont visie hoe de wijk er uit zou kunnen zien. Er is al veel bereikt!
 
Vinger aan de pols:
Vanuit LUSTHOFxl is er vorig jaar tijdens Park[ing] Day actief overleg gevoerd met vele ondernemers en bewoners van de wijk. Hier wordt nu een vervolg aan gegeven, als een vinger aan de pols: waar staat de wijk nu, wat zijn nu de wensen van individuele bewoners en bedrijven.

Mogelijkheid tot experiment?
Kunnen we de wensen en ideeën groeperen, visualiseren en wie weet concretiseren bijvoorbeeld als een experiment in de openbare ruimte.
Kortom we willen ideeën en dialogen generen om de kwaliteit van de stedelijke leefomgeving te verbeteren. Met zoveel mogelijk bewoners en ondernemers vanuit de wijk en een ieder die dit doel een warm hart toedraagt.

Oproep:
Heb jij positieve, vrolijk makende ideeën of plannen voor het Oude centrum van Den Haag? Heb je zelf geen plannen maar wil je graag de plannen van andere mensen horen? Meld je hier aan en wij nemen contact met je op. Of bel Sacha Winkel.